Aannamebeleid

Aannamebeleid 2017 / 2018

De printversie vindt u hieronder in pdf format. Let op: deze versie is per schooljaar 2017 / 2018 nog steeds actueel.:

Dit document bevat tevens de volgorde van straten t.a.v. de zonering (Zone A, B en C) aannamebeleid per 2015.

Beste ouders/verzorgers,

⇒ Let op: binnen de wet Passend Onderwijs is het gebruik om als school te melden welke groepen, volgens het schoolbeleid, vol zitten. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Voor onze school geldt dit voor alle groepen 4, 5 en 7 voor schooljaar 2017/ 2018.

Procedure – ‘welkom op de Sint Josephschool’

De Sint Josephschool werkt met 17 groepen omdat het 17 lokalen tot haar beschikking heeft. Een groep telt een gemiddelde van 30 leerlingen. Hier kan van afgeweken worden indien dit wenselijk is voor de schoolorganisatie. Het voedingsgebied van de school is het dorp Hooglanderveen, nu een deel van de wijk Vathorst te Amersfoort.

Per 1 juni 2015 kan de onder-instroom, de kinderen die vier jaar worden, worden toegelaten. We gaan uit van voldoende ruimte binnen onze beschikbare lokalen. Inmiddels zitten de kleutergroepen helaas al weer vol. Desondanks kunt u uw kind gewoon aanmelden, dan volgt er een wachtlijstplaatsing. Zodra er ruimte ontstaat, nemen wij contact op met ouders van de wachtlijst.

We propageren een buurtnabije school te zijn. ‘Uw kind naar school in de wijk waar u woont.’ Om een zorgvuldige procedure ten aanzien van het aannemen en instromen van leerlingen te waarborgen, en recht te doen aan de ‘buurtschool’, gelden duidelijke afspraken. Voor een straatnamenoverzicht en een plattegrond verwijs ik u naar de bijlage.

Hieronder leest u de afspraken die gelden ten aanzien van het aannemen van kinderen:

1. U schrijft uw kind in, indien mogelijk voor het tweede levensjaar.
  2. Kinderen die, vanuit de school aan het Disselplein gezien, voor het spoor wonen, krijgen voorrang op de kinderen die achter het spoor wonen. We gaan uit van ruimte tot plaatsing.
  3. Er worden tot het spoor drie zones ingericht, zone A, B en zone C, waarbij de zone A, die direct om de school ligt, als eerste voorrangsgebied geldt.
  4. De geboortedatum van het kind is leidend, niet datum van aanmelden.
  5. De directie van de school behoudt altijd het recht een leerling uit een andere zone aan te nemen, indien de schoolorganisatie dit vraagt.
  6. De directie van de school verdeelt de instroom over de te formeren groepen.
  7. Broertjes en zusjes van reeds aangenomen kinderen krijgen voorrang boven nieuwe aanwas.

Met vriendelijke groet, mede namens de MR

Gert de Wit (directeur)