Schooltijden / roosters

Algemene informatie schooljaar 2017 / 2018.

Groep 1 t/m 8   Maandag t /m Vrijdag.
08.30 - 14.00 uur (continu rooster)

Gymlessen schooljaar 2017 / 2018 (onder voorbehoud *)

Gymrooster schooljaar 2017 / 2018.pdf

*Vastgesteld: 24-08-2017

Ziekmelding

Iedere dag noteren we of uw kind aan- of afwezig is. U kunt ons de nodige ongerustheid (er kan immers onderweg iets gebeurd zijn?!) en de nodige telefoontjes besparen door uw kind tijdig (uiterlijk tien voor half negen) afwezig te melden.

Natuurlijk kunt u ook een zusje of broertje, buurvrouw of buurkind vragen dit even te melden bij de desbetreffende leerkracht.

Telefoon school: 2571205

Wij verzoeken u de telefoon alleen te gebruiken vóór en na schooltijd, voor het doorgeven van mededelingen die betrekking hebben op uw kind. Het maken van afspraken met de leerkrachten kan tijdens de pauzes of na schooltijd.

Namen in alle eigendommen

Om zoekraken en verwisselen van eigendommen te voorkomen, is het belangrijk alle zaken van uw kind(eren) van een naam te voorzien. We denken daarbij aan laarzen, gymtassen, gymschoenen, regenkleding, bekers, trommeltjes etc. Gevonden voorwerpen worden gedurende bepaalde tijd op school bewaard.

Vakanties schooljaar 2017 / 2018

Herfstvakantie    14-10 t/m 22-10-2017
Kerstvakantie                                                      23-12 t/m 07-01-2018
Voorjaarsvakantie 24-02 t/m 04-03-2018
Goede Vrijdag 30-03-2018
Paasweekeinde 31-03 t/m 02-04-2018
Koningsdag 27-04-2018
'Mei'vakantie 28-04 t/m 13-05-2018
2e Pinksterdag 21-05-2018
Zomervakantie 14-07 t/m 26-08-2018

Verzoeken om extra vrije dagen

De leerplichtwet is er duidelijk in: vanaf vijf jaar -en binnenkort zelfs vanaf vier jaar- is uw kind leerplichtig. Wij gaan er vanuit dat u uw vakanties richt naar de vakanties van uw kinderen. Het kan echter voorkomen dat dit door bijzondere omstandigheden onmogelijk is, bijvoorbeeld door het beroep van één van de ouders (bijvoorbeeld de horeca of de agrarische sector). In dat geval kunt u zich voor een verzoek voor (vakantie)verlof wenden tot de directie van de school. U kunt daar een verlofformulier krijgen of dit formulier hier vinden op de website.
De regels omtrent verlofaanvraag zijn:

· Vakantieverlof moet minimaal twee maanden van tevoren worden aangevraagd.
· Er moet een werkgeversverklaring worden overlegd.
· Vakantieverlof wordt hooguit eenmaal per jaar en voor ten hoogste 10 schooldagen verleend.
· Vakantieverlof mag niet plaatsvinden in de eerste twee weken van het schooljaar en aansluitend of voorafgaand aan een bestaande vakantie.
· Behalve vakantieverlof kunt u verlof krijgen bij "gewichtige omstandigheden”. Dit kan onder andere zijn bij verhuizing, huwelijk, ernstige ziekte of overlijden van ouders of grootouders.

Uw verzoek om medewerking aan dit verlof dient u schriftelijk -middels het eerdergenoemde formulier- aan de directeur te richten.
De directie beslist over een aanvraag voor niet meer dan 10 schooldagen in een schooljaar. Voor verlof van meer dan 10 schooldagen zal de directie u moeten verwijzen naar de leerplichtambtenaar.
bij ongeoorloofd schoolverzuim is de directeur wettelijk verplicht aangifte te doen bij de leerplichtambtenaar.

Wilt u alles nog eens precies nalezen?

Schoolverzuim en de Leerplichtwet.pdf

Het aanvragen van verlof geldt vanaf groep 1 al.

Schoolfotograaf

Eén keer per jaar nodigen wij op onze school de schoolfotograaf uit. Er worden groepsfoto's gemaakt en individuele foto's. Voorts broertjes- en zusjesfoto's, ook van de kinderen die thuis zijn. U bent niet verplicht deze foto’s te kopen. De schoolfotograaf komt dit schooljaar voor het maken van de groepsfoto’s op: 09, 10 en 12 april. De data worden vermeld in de digitale DigiDuifagenda en op de digitale schoolkalender op onze website.

Bezoek aan (tand)arts

Probeert u het bezoek aan doktoren en (tand)artsen zoveel mogelijk buiten de schooltijden te plannen

Schoolreisjes

Eenmaal per jaar gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 met de bus op schoolreisje.
Dit schooljaar gaan de kinderen van groep 1 en 2 op schoolreis. Groep 3 en 4 en groep 5 t/m 7. De data vindt u in het nieuwe dchooljaar op de website schoolagenda en op de DigDuifkalender
Groep 8 gaat op schoolkamp. De datum hiervan is nog niet bekend.