KBS St. Joseph
Gouden Internetregels

Gouden Internetregels 

 

1. Ik mag niet eten en drinken in de buurt van een laptop.

2. De juf of meester zet de laptop aan of anders doet een aangewezen leerling dat.

3. Ik ga recht achter de tafel zitten waar de laptop midden op de tafel staat. Ik zit met rechte rug, voeten onder de tafel en één hand naast de laptop en de andere hand voor het bedienen van de muis.

4. Ik mag vrij op het Internet surfen, maar kom ik op een site waar ik vervelende informatie tegenkom, dan meld ik dat direct aan de meester of juf.

5. Als ik iets wil afdrukken dan vraag ik aan de juf of meester of dat mag.

6. Zonder toestemming mag ik geen eigen software of USB-sticks gebruiken op de laptops.

7. De juf of meester vertelt me bij het stoppen of ik zelf mag afsluiten. Juf of meester geeft ook aan wie de laptops afsluit.

8. Als ik me niet houd aan de afspraken dan mag ik enige tijd niet achter de laptop.

9. Als er door slechte zorg en/of onvoldoende aandacht voor de laptops iets kapot gaat aan de laptops dan moeten mijn ouders zorgen dat de schade wordt vergoed.

10. Ik geef bij voorkeur aan niemand mijn naam door. Ik geef anderen geen persoonlijke gegevens zoals mijn adres, mijn telefoonnummer, mijn e-mail adres of het adres van mijn ouders of van andere bekenden.

11. Ik zal nooit toestemming geven aan iemand, die ik op Internet ben tegengekomen me in het echt te ontmoeten. MSN-en en chatten vanuit school is niet toegestaan.

12. Ik zal "Internet-personen" geen foto's van mezelf toesturen, behalve als mijn ouders en mijn meester en juf hier toestemming voor hebben gegeven.

13. Ik ga niet reageren op gemene, valse, vervelende berichten. Het is immers niet mijn schuld dat sommige mensen zich niet weten te gedragen. Als het heel gemene dingen zijn, waarschuw ik meteen meester, juf of mijn ouders, die dan contact kunnen opnemen met de politie.

14. Als ik aan het e-mailen ben, zal ik me netjes gedragen. Mijn taalgebruik is immers een goede reclame voor mijzelf en voor onze school.

15. Als ik een e-mailbericht ontvang van een persoon die ik niet ken, meld ik dit aan de juffrouw of meester.

16. Het is op school niet toegestaan om gebruik te maken van Social Media, zoals FaceBook enz.

 

KBS St. Joseph
Disselplein 10
3829 MD Hooglanderveen
Bekijk op de kaart